• Vakmanschap
  • Beste prijs
  • Beste kwaliteit
  • 5 jaar garantie
076-3001333
Vloerstart is CBW Erkend

Harde vloeren

Harde vloer met kindervoetjes. Laminaat vloer. PVC Vloer. Parket Vloer met kindervoetjes. Vloerstart Etten-leurHarde vloeren

PVC, linoleum, laminaat en parkett zijn allen vloeren die je onder de noemer “harde vloeren” kunt plaatsen. Deze vloeren hebben als gemeenschappelijke eigenschap dat ze eenvoudig zijn te reinigen en vaak geschikt zijn voor zwaar en intensief gebruik. PVC en linoleum worden ook projectmatig gebruikt, omdat deze waterdicht zijn en dus machinaal te reinigen zijn. In onze showroom in Etten-Leur laten we dit graag aan u zien. 

 

pvc vloer visgraat modern in een woonkamer. Modern interieur. Vloerstart Etten-LeurPvc vloeren

De samenstelling van een PVC vloer is voornamelijk kunststof, maar de huidige dessins en structuren zijn haast niet meer te onderscheiden van een houten of steenachtige vloer. Een PVC-vloer heeft een dikte van 2 tot 3 millimeter en is er zowel in stroken als tegels. Bijna al deze vloeren bestaan uit meerdere lagen, waaronder een sterke toplaag en een transparante beschermlaag.

 

 

 

 

Linoleum vloer. Strakke linoleum vloer in een appartement. Linoleum vloer in woonkamer. Vloerstart Etten-LeurLinoleum

Linoleum is een duurzaam, comfortabel en stijlvol natuurproduct dat gemaakt is van lijnolie, houtmeel, hars, jute en kalksteen. Grondstoffen die de natuur in overvloed biedt zijn verwerkt volgens een milieuvriendelijk procedé. Eenmaal geïnstalleerd is Marmoleum hygiënisch en antistatisch en na 25 tot 40 jaar gebruik volledig biologisch afbreekbaar. Het materiaal is leverbaar in banen en tegels. Er zijn vele toepassingen voor linoleum. Het wordt vaak gebruikt in slaapkamers, huiskamers maar ook leslokalen en ziekenhuizen.

 

Laminaat vloer. Grijze laminaat in een woonkamer met openhaard. Vloerstart Etten-LeurLaminaat

Kwaliteit laminaat lijkt op een houten vloer. Laminaat is een meerlaags kunststof vloeren product samengesmolten door middel van een laminatieproces. Laminaat combineert een fotoprint van hout of steen met een duidelijke beschermende toplaag. De binnenste kernlaag is meestal samengesteld uit melaminehars en vezelplaat materiaal wat in de volksmond bekend staat als MDF.

 

 

Parkett/lamelparkett/multiplank

Niets is natuurlijk zo authentiek als een echte houten vloer. Het Parkett vloer in een woonkamer. Strakke bruine parket vloer. Vloerstart Etten-Leurassortiment houten vloeren, ook wel parketvloeren genoemd, bestaat uit drie categorieën: lamelparket, multiplank parket en massief parket. Steeds vaker wordt gekozen voor een lamelparket of multiplank. Dit is in de meeste gevallen zeer goed te combineren met vloerverwarming. De toplaag bestaat altijd uit massief hout, de lagen eronder zijn samengesteld uit kruislings verlijmd hout waardoor dit type vloer minder uitzet en krimpt “werkt” ten gevolge van temperatuur en luchtvochtigheid verschillen.